Moravski talasi ( varijacija Dunavskih valova ) ili jos jedan kolac sa visnjama

Odavno nisam pisala na blogu. U medjuvremenu sam postala baba jedne predivne devojcice, a i izgubila sam interesovanje da pisem i slikam za recepte.
Verovatno nikom i nisam nedostajala ,u ovom virtuelnom svetu, ima na milione i milione recepata.
Ali, posto je ovaj blog i moj licni kuvar, ovaj recept je jedan od onih koje zelim da zapisem i podelim.
Recept je potpina modifikacija Dunavskih valova, pa zato necu ni navoditi izvor. Ujedno je i mnogo jednostavniji i jeftiniji.

Sastojci:
250 g margarina Vital za torte i kolace
250 g secera
6 jaja
250 g brasna
2 kasicice praska za pecivo
1 kasika kakaoa
200-300 g ociscenih visanja

Omeksali margarin umutiti sa secerom, pa dodavati jedno po jedno jaje i mutiti.
Zatim odloziti mikser i kasikom umesati brasno pomesano sa praskom za pecivo.
Odvojiti dve trecine mase ( ja sam to odoka radila ) i sipati u tepsiju ili pleh za pecenje. Ja sam pekla u okrugloj tepsiji br. 28, ali mozete i u pravougaonom plehu.
U ostatak mase umesati jednu kasiku kakaoa i stavljati preko zute mase kao na slici.
Odozgo poredjati visnje.
Ja sam ih blago utisnula kasikom u trsto i tako ujedno sve malo izravnala.
Rernu zagrejati na 200 stepeni, pa peci kolac na 190 stepeni oko 40 minuta.




Gotov kolac mozete posipati secerom u prahu.
Prijatno !

Популарни постови са овог блога

Moja Bozicna cesnica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Kako najjednostavnije napraviti ukrase za slavski kolac