Gibancice sa sirom


Sad nam je internet preplavljen video snimcima iz  oblasti kuvanja.
Tako sam i ja zavila ovu pitu, ali kore na video snimku su polukruznog oblika, a nase pravougaone.
Nisam htela da ih krojim i seckam, rezultat je bio odlican i vizuelno i po ukusu.

Sastojci :
1/2 kg kora za pitu
1/2 kg sitnog sira
3 jajeta
prasak za pecivo, ulje, voda

Svaku koru prskati mesavinom 150 ml ulja, 150 ml vode i malo praska za pecivo.
Nanositi fil na koru.
Od sredine poceti sa uvrtanjem.
Na kraju piticu okrenuti naopako i lepo oblikovati.
Nestalo mi je jaja, pa sam ih pre pecenja premazala jogurtom.
Peci na 200 stepeni oko 35 minuta.
Moji su bili odusevljeni.


Популарни постови са овог блога

Moja Bozicna cesnica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Kako najjednostavnije napraviti ukrase za slavski kolac