Bugarska baklava

Slika i recept moje mlade FB prijateljice Sanje Tomic Mijatovic koja redovno salje recepte na moju Fejsbuk stranicu, puno joj hvala <3

Mera je casa od jogurta.1 jogurt, 2 jaja, casa secera, 1 pecivo,1 casa mleka, 200 gr putera ili casa ulja, 1 casa griza, 2.5 casa brasna i 2 case mlev.ili seckani orasi, cimet i rendana kora limuna. Zaliv-4 case secera i 4 case vode, sok od limuna i sok od narandze. Umutiti sve sastojke za testo i peci na 220. Dok se pece, skuvati zaliv. Kolac iseci i vruce zaliti vruce. Recept je Ivanke Cizmic.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral