Piletina na kineski nacin

Ima  ovakvih recepata puno, a ja sam moj dobila od svoje drage ujne pre mnogo godina.

Sastojci :
1 kg pileceg mesa
1 pakovanje sampinjona ( 400-500 g )
3 vece sargarepe
1 glavica crnog luka
2 kasike gustina
1-2 kasike soja sosa
biber, so
100 g pecenog kikirikija

Meso se isece na rezanca i isprzi na vrelom ulju. Izvadi se, pa se na istom ulju izdinstaju sampinjoni iseceni na listice, bez dodavanja vode, dok ne uvri njihova.
Sampinjone izvaditi, pa uprziti sitno iseckanu glavicu crnog luka.
Dodati sargarepu isecenu na tanke kolutice i izdinstati uz dodavanje malo vode.
Sve se vrati u serpu, pa se doda gustin razmucen u malo vode. Kad prokljuca, dodati zacine i soja sos.
Kikiriki umesati pre sluzenja.
Prilog uz ovo jelo je kuvani pirinac.
Prijatno !

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca