Torta Dva srca od Karington torte i Milena torte

Ovu tortu sam pravila povodom jednog lepog trenutka u mojoj porodici. Sastoji se od dve torte: Karigton torte i Milena torte. Originalne recepte sam malo izmenila da bi mi srca bila jednake visine. Kalup za srca je onaj najveci kod nas u Srbiji, 29 cm x 31 cm.


Za Karigton tortu potrebno je:

Za korice:

12 belanaca

12 kasika secera

150 ml ulja

6 kasika brasna

150 gr seckanih oraha

Za filove:

1 l mleka

4 pudinga od vanile

12 kasika secera

12 zumanaca

 200 gr secera

1 puter

200 gr pecenog mlevenog lesnika

150 gr omeksale cokolade za kuvanje

150 gr mlevenih oraha

Za Milena tortu potrebno je:

Za korice:

300 gr secera

300 gr mlevenih oraha

12 belanaca

Za filove potrebno je:

12 zumanaca

400 gr secera

2 dl mleka

100 gr cokolade za kuvanje

100 gr secera

1 vanilin secer

 100 ml mleka

300 gr mlevenih oraha

2 putera

Karigton torta

Umutiti 4 belanca sa 4 kasika secera, 50 ml ulja, 2 ravne kasike brasna i 50 gr seckanih oraha. Ispeci u kalupu za srce na papiru za pecenje 3 takve kore. Peku se na 200 stepeni oko 15 minuta.

U 1 l mleka skuvati 4 pudinga od vanile sa 12 punih kasika secera i ostaviti da se ohladi.

Posebno skuvati na pari 12 zumanca sa 200 gr secera i ohladiti.

Sjediniti puding, krem i umuceni puter. Fil podeliti na 3 dela. U prvi deo dodati 200 gr pecenog mlevenog lesnika, u drugi deo dodati 150 gr otopljene cokolade i u treci deo dodati 150 gr mlevenih oraha.

Flovati : kora, I fil, kora, II fil, kora, III fil.

Milena torta

Otopiti 300 gr secera i dodati 300 gr mlevenih oraha. Masu izruciti u pouljen sud da se ohladi i ponovo samleti. Dobijeni grilijas podeliti na 3 dela.

 Umutiti 4 belanca i dodati trecinu grilijasa. Ispeci u kalupu 3 takve kore na papiru za pecenje na 200 stepeni oko 15 minuta.

Odseci jedan deo patispanja, tako da izgleda kao da jedno srce izlazi iz drugog.

Fil:

12 zumanca umutiti sa 400 gr secera, dodati 2 dl mleka i skuvati na pari. Kada se ohladi, podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 100 gr omeksale cokolade, a drugi ce ostati zut.

100 gr secera, 1 kesicu vanilin secera i 100 ml mleka staviti da provri i time popariti 300 gr mlevenih oraha.

Umutiti 2 putera i staviti po jednu trecinu u zuti fil ,braon fil i fil sa orasima.

Filovati : korica, fil sa orasima, korica, zuti fil, korica, braon fil.



Od Karigton torte dobicete vise fila sa cokoladom, nego kod Milena torte, pa sam ih ja premerila i podelila na dva jednaka dela.

Za ukrasavanje je potrebno oko 500 gr slaga u prahu, koristila sam taj nacin, jer nisam bas neki majstor za dekoraciju.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca