Piletina sa taranom


Priprema ovog jela nije teska, a ukus je izvrstan !

Sastojci :
500 g belog pileceg mesa
1 glavica crnog luka
1 sargarepa
ulje, persun, mesavina zacina
250 g svezih sampinjona
1 solja od 2 dcl tarane
1 kasika putera ( ili margarina )

Pilece meso iseci na kockice, a sampinjone na listice. Crni luk sitno naseckati, a sargarepu narendati na krupnoj strani rendeta.
Na ulju uprziti crni luk i sargarepu, a zatim dodati piletinu i prziti je dok ne promeni boju. Dodati sampinjone i prziti dok ne uvri njihova voda.
Zatim dodati taranu i nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi.
Pred kraj dinstanja dodati zacine po ukusu i puter, a gotovo jelo posuti persunom.
Recept je iz casopisa Bakina kujna, a taranu sam sama spremala.
Sastojci :
oko 100 g brasna
1 jaje
2 kasike vode
prstohvat soli
 Od navedenih sastojaka umesiti testo, napraviti od njega lopticu, uviti u foliju i ostaviti u frizider da malo odstoji. Zatim ga rendati na krupnu stranu rendeta.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral