Burek pita sa sirom


Recept je iz casopisa "Hrana i vino". Kasnije sam pravila i posne varijacije ove pite.

Potrebno je:

500 gr kora za pitu

500 gr sira

250 ml vode

130 ml ulja

U tepsiju podmazanu uljem staviti dve kore tako da krajevi budu van tepsije. Poprskati mesavinom vode i ulja. Ostaviti dve kore za odozgo. Jednu polovinu kora naguzvati jednu pored druge i ponovo poprskati mesavinom vode i ulja. Naneti 1/2 sira po naguzvanim korama. Zatim ponoviti postupak sa ostatkom kora i staviti preostali izdrobljeni sir.

 Jednom od dve kore pokriti pitu, a onda prebaciti preko nje krajeve od prve dve kore koje vire iz tepsije. Poprskati uljem i vodom. Odozgo staviti onu jednu preostalu koru i zavuci je u krug oko pite. Poprskati ostatkom vode i ulja.
 Pece se oko pola sata na 200 stepeni.

 Vizuelno lepse izgleda, ako burek izvrnete iz tepsije naopako.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca