Medenjaci




Ovaj recept posvecujem mojoj dragoj FB prijateljici Zoki, jer sam medenjake pravila modlicama koje mi je ona jednom prilikom poslala kao mali znak paznje i naklonosti. Inace, recepata za medenjake ima dosta, ali mi se ovaj dopao zbog nekih sastojaka, pa zelim sa vama da ga podelim. Recept je iz casopisa "Dobra hrana".

Potrebno je:

500 g brasna

1 kasicica sode bikarbone

170 g margarina

130 g secera u prahu

2 jajeta

150 g meda

1 kasika cimeta

1/2 kasicice muskatnog oraha

1/2 kasicice djumbira

Za dekoraciju:

200 g cokolade za mesenje, 1 kasika ulja

200 g secera u prahu

malo vode i nekoliko kapi limuna

Umutiti mikserom margarin, dodati secer u prahu, izmiksati, pa dodati jaja, izmiksati i dodati med, pa sve zajedno jos malo umutiti.

Posebno smesati suve sastojke, dodati u umucenu smesu i dalje mesiti rucno.

Kad se dobije glatko testo, razviti ga oklagijom do debljine oko 1cm i modlama vaditi zeljene figure.

Peci u plehu na papiru za pecenje u rerni na 200 step. oko 15 min.


Otopiti cokoladu, dodati u nju kasku ulja i pecene medenjake utapati samo sa jedne, gornje strane u cokoladu.

Dobro izmesati secer u prahu sa malo mlake vode i dodati nekoliko kapi limuna, pa jedan deo medenjaka umakati u dobijenu glazuru.
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca