Pogaca sa sirom i ajvarom







Ako vam je ostao ajvar od zimnice, mozete napraviti ovu finu pogacu. Testo je bilo vrlo meko, pa mozda nije vizuelno savrsena, ali je bila mnogo ukusna :)

Pocelo je tako sto sam htela da umesim neke puzice-rolnice koje sam videla u "Posalji recept", a zavrsilo se tako sto sam napravila pogacu!


Potrebno je:

700 g brasna

30 g svezeg kvasca

1 kasicica secera

2 kasicice soli

4 dl mleka

1 jaje

300 g sitnog sira

4 kasike ajvara

1 jaje za premazivanje

mesavina susama, lanenog semena i kima za posipanje.

Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna.Kad kvasac nadodje, zamesiti testo sa brasnom, nadoslim kvascem, jajetom i solju. Ostaviti pokriveno testo da naraste.

Naraslo testo razviti u pravougaonik do debljine oko 5 mm i premazati filom od pomesanog sira i ajvara. Uviti testo u rolat, napraviti krug i iseci na kriske, ostavljajuci 1 cm do ivice neisecen. Svako drugo parce prebaciti unazad.

                                              
                                                                                                                                                               Od krajeva rolata iseci ostatke i staviti ih u sredinu pogace. Ostaviti u tepsiji br.28 da naraste.


Premazati jajetom, posipati mesavinom i peci u rerni na 200 st. oko 35-40 min.



Ko ne voli previse fila, dovoljno ce biti i 200 g sira.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral