Posna gala svarcvald torta

Pravila sam je samo jednom i nisam slikala presek, zao mi je jer stvarno odlicno izgleda.

Potrebno je:

Za kore:

300 g secera

400 ml hladne vode

8 kasika brasna

2 kasike posnog kakao praha

4 kasike ulja

3 kasike dzema (ili pekmeza po izboru)

2 kasicice sode bikarbone


Za fil:

600 g visanja (iz kompota)

4 kasike secera

100 ml soka iz kompota

500 g posnog slaga

100 g posne cokolade


Secer preliti vodom i mutiti dok se ne otopi. Dodati ulje, pekmez mesavinu brasna, sode bikarbone i kakao praha. Sve dobro izjednaciti i podeliti na 3 dela za 3 korice.Peci u kalupu R-26, na papiru za pecenje, u rerni zagrejanoj na 200 st., 20-ak minuta. Pecene korice prebaciti na tacne posipane sa malo secera, skinuti papir na kome su se pekle i ostaviti da se ohlade.

Prvu koricu postaviti na tacnu, preko naneti ocedjene visnje, a zatim 150 g slaga umucenog sa 100 ml soka. Slag pokriti drugom koricom (malo pritisnuti rukom), naneti ½ umucenog slaga (kolicina od onih 350 g umucenog sa 200 ml hladne vode ), pokriti trecom koricom i na kraju ostatkom slaga premazati celu tortu. Rendisanu cokoladu (na krupno) posipati po torti, dekorisati po zelji i do narednog dana drzati u frizideru.

Ja sam za tortu koristila visnje iz slatka od visanja,za korice pekmez od sljiva sa cimetom,a za ukrasavanje samo visnje i slag.

 
Recept je iz casopisa "Blic zena".

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral