Paprikas sa suvim kostima i noklicama

Ekonomican i brz rucak, najednostavnija verzija noklica .

Potrebno je :

300-500 g suvih kostiju

1 solja (oko 300 ml) paradajza iz flase od zimnice

1 glavica crnog luka

1 veci krompir

1 sargarepa

ulje, brasno i slatka i ljuta tucana paprika za zaprsku

Za noklice :

200 g brasna

1 jaje

malo soli i na vrh noza praska za pecivo

malo vode (oko 100 ml)

Suve kosti posebno prokuvati da izadje suvusna masnoca i so.

U serpi na ulju proprziti sitno iseckan crni luk, pa dodati 2 kasike brasna, malo uprziti, skloniti sa vatre i dodati po jednu kasicicu slatke i ljute paprike. Dobro izmesati i naliti mlakom vodom.

Vratiti na vatru, pa staviti suve kosti , paradajz, sargarepu isecenu na kolutice i krompir isecen na kockice.

Posle pola sata kuvanja, dodati noklice.

A noklice cete zamesiti ovako:

Od brasna, jajeta, soli , praska za pecivo i vode zamesiti cvrsce testo, pokriti i ostaviti da odstoji pola sata.

Kasicicom vaditi testo i spustati u paprikas ( kao kad radite sa knedlama ).

Kuvaju se oko 10-15 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral